Gå til sidens hovedinnhold

Alvdal-moren ga et godt inntrykk på barnevernet

Eidsvoll (NTB): Alvdal-moren gjorde et så godt inntrykk på barnevernet at de ikke kunne se for seg at hun hadde forgrepet seg på egne barn.

Det forklarte en tidligere barnevernskonsulent i Gjerdrum da hun mandag forklarte seg i Eidsivating lagmannsrett der den 49 år gamle Alvdal-moren står tiltalt for seksuelle overgrep og vold mot sin nå 27 år gamle datter. Også 27-åringens tidligere stefar er tiltalt i saken. Begge nekter straffskyld. Ifølge tiltalen skal overgrepene ha skjedd mens familien bodde på Gjerdrum fra 1990-1998.

- Ble dere lurt av moren? ville aktor Inga Bejer Engh vite.

Den tidligere barnevernskonsulenten ville ikke svare direkte på det, men sa at moren svarte «de riktig tingene» på spørsmål fra barnevernet.

Den 27 år gamle datteren fikk i 1998 feilaktig diagnostisert Aspergers syndrom, en form for autisme. Dette var en diagnose barnevernet holdt fast ved «altfor lenge», innrømmet barnevernskonsulenten.

- Jeg synes i dag at det er skrekkelig at vi ikke evnet å se at symptomene hennes kunne ha vært tegn på andre ting, som overgrep. Det er veldig beklagelig. Jeg er lei meg for at vi ikke forsto hennes situasjon den gangen, sa barnevernskonsulenten, som vitnet på telefon fra Thailand. (©NTB)

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag