Gå til sidens hovedinnhold

Alvdal-moren nekter straffskyld i ankesak

Eidsvoll (NTB-Trine Andersen): Moren som tidligere er dømt i Alvdal-saken, nekter straffskyld i ankesaken der hun er tiltalt for seksuelle overgrep og vold mot sin eldste datter.

I ankesaken, som startet i Eidsivating lagmannsrett på Eidsvoll tirsdag, står den 49 år gamle kvinnen tiltalt for seksuelle overgrep og vold mot sin nå 27 år gamle datter. Ifølge tiltalen skjedde overgrepene da familien bodde i Gjerdrum i Akershus fra 1990 til 1998, det vil si fra jenta var fem år gammel.

I april i fjor dømte Nedre Romerike tingrett moren til 14 års forvaring med en minstetid på sju år. Hun anket, og Gjerdrum-saken kommer derfor opp til ny behandling. Denne gang skal den avgjøres av en jury.

Da moren ble dømt i fjor, var hun den første kvinnen i Norge som ble dømt til forvaring i en sedelighetssak. Aktor i ankesaken, statsadvokat Inga Bejer Engh, sier at hun kommer til å opprettholde påstanden om forvaring. Lengden på forvaringen kvinnen ble dømt til i tingretten, var i tråd med aktors påstand.

Engh tar over som aktor etter Svein Holden, som har skiftet side og begynt i et privat advokatfirma. Både Holden og Engh ble landskjente da de var aktorer i 22. juli-saken. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar