*Nettavisen* Nyheter.

Alvorlig skadet etter E10-ulykke

En av bilene havnet langt utenfor veien etter kollisjonen. Brannmannskaper lette med lykter i terrenget rundt bilen. Foto: Kai Nikolaisen (Lofotposten)

To sendt til sykehus.

(Lofotposten): To biler kolliderte på østsida av Nappskaret i Flakstad kommune søndag kveld ved 23.00-tida. Ulykka skjedde i 60-sona cirka 300 meter vest for ungdomshuset på Napp.

To personer ble kjørt til sykehuset på Gravdal, den ene med alvorlige skader.

Lette etter flere personer

Ettersom politiet var usikre på om det kunne ha vært flere personer med i bilene, ble Norske Redningshunder tilkalt for å gjøre søk i området. Brannvesenet lette også i terrenget.

- Vi har søkt i store områder på begge sider av veien uten å ha funnet flere personer, sier Ragnhild Sæbøe i Norske Redningshunder.

Søket pågikk til klokka 01.00.

- Nå er det avsluttet og vi har konkludert med at det kun var én person i hver av bilene. Vi har så langt ingen vitner til ulykka, sier innsatsleder Grøttheim.

- Er høy fart årsak til ulykka?

- Når den ene bilen havner der den havner, er det nærliggende å tro, men det er altfor tidlig å konkludere, sier Grøttheim.

En patrulje fra Svolvær kom til Flakstad for å bistå i etterforskningen.

Røsket opp flaggstanga

Etter det Lofotposten kjenner til skal begge bilene ha kommet vestfra.

En av bilene ble liggende 15 meter fra veien etter sammenstøtet. Om lag 100 meter unna endte den andre bilen som kom utfor veibanen, traff et hagegjerde og ei flaggstang. Bilen røsket opp fundamenter i betong fra både hagegjerdet og flaggstanga. En gatelysstolpe ble også meid ned av en av bilene.

Vrakdeler fra begge bilene ble spredt over et stort område.

Veien var stengt i perioder under redningsarbeidet.

Les også hvordan Oddbjørg Abelsen opplevde å få bilulykka tett innpå seg: - Jeg skulle akkurat til å legge meg da jeg hørte et forferdelig smell.

Denne saken er levert av Lofotposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.