RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alvorlige beskyldninger mot Røkke

Sist oppdatert:
En tidligere innkjøpssjef ved Kværner Philadelphia-verftet har nå tatt Kværner-verftet til retten med beskyldninger og rigging av anbud og kreativ bokføring for å skjule kostnadsoverskridelser
Det er den oppsagte innkjøpsmedarbeideren Robert McLaughlin som nå har stevnet Kjell Inge Røkkes amerikanske mareritt i en sivilsak.

Det som er en arbeidsrettsak inneholder imidlertid en rekke potensielt farlige beskyldninger mot verftet som faller inn under de såkalte Rico-kategoriene av lovbrudd i USA. Det gjelder brudd på straffrettslige forhold som omfatter svindel, tyveri og konspirasjon i forbindelse med rigging av anbudskonkuranser, melder TradeWinds.

Ingen personer er stevnet, men ifølge TradeWinds kommer stevningen med detaljerte påstander mot flere navngitte ledere ved Kværner Philadelphia, blant annet tidligere konsernsjef Gunnar Skjelbred og hovedaksjonær Kjell Inge Røkke.

Verftets nå værende sjef, David Meehan avviser overfor TradeWinds påstandene som grunnløse, og sier at selskapet har opptrådt på en lovlig og korrekt måte i alle deler av driften.

Advokatene til McLaughlin skriver i stevningen at blant annet Skjellbrad og finansdirektør Jan-Ivar Nielsen i samarbeid med andre med overlegg endret byggebudsjetter og verftets driftsbudsjetter i perioden fra slutten av 2002 til august 2003 for dekke over store kostnadsoverskridelser som følge av økte materialkostnader.

McLaughlin påstår også at dette ble gjort fo rå gi mer arbeid til norske, finske og andre europeiske underleverandører, og at verftets ledelse skal ha informert de europeiske underleverandørene om de amerikanske leverandørenes anbudspriser.

Ifølge TradeWinds påstår den tidligere innkjøpsmedarbeideren at Røkke var den som endte opp med fordelen av denne prosessen, siden han også eide de europeiske underleverandørene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere