*Nettavisen* Nyheter.

Alvorlige påstander mot Entra

Riksrevisjonen skal granske det statlige eiendomsselskapet Entra Eiendom.

19.05.08 00:16

Entra Eiendom skal ha solgt et stort forretningsbygg i Oslo til underpris, uten å annonsere at bygningen var til salgs. Videre kan det ha forekommet uheldige forbindelser mellom innkjøp til eiendommer Entra Eiendom utvikler, og nestleder i selskapets styre, melder NRK.- Hvis dette stemmer, er det i hvert fall ting som sier at kanskje ikke driften av dette selskapet er som det skal være for et statlig aksjeselskap, sier ekspedisjonssjef i Riksrevisjonen, Therese Johnsen.Arbeiderpartiets fraksjonsleder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Svein Roald Hansen, forutsetter at Riksrevisjonen nå foretar en gransking av Entra Eiendom, for å bringe de faktiske forholdene på det rene og for å gi Stortinget et grunnlag for å vurdere saken videre.- Vi kan ikke akseptere at et statlig eiendomsselskap avhender eiendommer på en måte som reiser spørsmål om man oppnår en best mulig pris og uten utlysing, slik at alle interessenter får mulighet til å legge in bud. Helt uavhengig av Riksrevisjonens gransking, må Entra Eiendom straks legge om sine rutiner på dette området, sier Hansen i en pressemelding.Administrerende direktør i Entra Eiendom, Erik Løfsnes, avviser overfor NRK at selskapet har gjort noe galt.- Jeg har overhodet ikke noen problemer med noen gransking av noe av det vi har gjort. Jeg kan med hånden på hjertet si at i de fem og et halvt årene vi har holdt på, er det ingen kritikkverdige forhold overhodet, sier Løfsnes.Entra-styret vil ha uavhengig gjennomgang

Styret i det statseide selskapet Entra Eiendom vil ha en uavhengig gjennomgang av påstander om blant annet salg av forretningsbygg til underpris.


Næringsminister Odd Eriksen (Ap) sier til NRK at han etter en slik gjennomgang vil vurdere om det er nødvendig at departementet på sitt grunnlag skal foreta ytterligere undersøkelser.NRK meldte lørdag at eiendomsselskapet skal ha solgt et stort forretningsbygg i Oslo til underpris, uten å annonsere at bygningen var til salgs.


Det ble videre gitt flere opplysninger om transaksjoner der de involverte skal ha vært inhabile.Søndag ble det holdt et styremøte over telefon i det statlige eiendomsselskapet.- Det er besluttet at en uavhengig tredjepart umiddelbart skal gjennomgå de forhold som ble tatt opp i Dagsrevyens lørdagsmagasin, opplyser styreleder Grace Reksten Skaugen.


Hun opplyser at administrerende direktør i Entra, Erik Løfsnes, har gitt grundige redegjørelser til styret om alle forholdene NRK har vært opptatt av gjennom stadige henvendelser de siste ukene.Er orientert

Næringsdepartementet, som formelt eier alle aksjene i Entra, har også vært løpende underrettet gjennom samtaler med styreleder og administrerende direktør.


I et intervju med NRK søndag kveld sa næringsministeren at han er veldig glad fordi Riksrevisjonen har signalisert at den vil se nærmere på saken.- Det er svært alvorlige påstander som er kommet fram, og jeg vil gjøre alt jeg kan for at vi skal komme til bunns i alle forhold rundt denne saken, sa Eriksen.


På spørsmål om hvor vanlig det er at statlig eiendom selges uten at salget annonseres, sa Eriksen at den type vurderinger er det Entras styre og ledelse som må gjøre.- Når det reises tvil om måten virksomheten drives på, er det imidlertid veldig bra at saken blir gjennomgått. Jeg har selv vært i kontakt med styrets leder og fått en grundig gjennomgang av de forhold som er tatt opp.Det vil jeg få også i tiden fremover, sier næringsministeren som formelt utgjør selskapets generalforsamling, melder NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.