SARPSBORG/OSLO (Sarpsborg Arbeiderblad/Nettavisen): Hendelsene skjedde i skoletiden ved Tindlund ungdomsskole i Sarpsborg onsdag. Det skal være snakk om flere alvorlige voldshendelser.

Det har vært masseslagsmål og blant annet har en lærer blitt banket opp til blods. Syv elever er på grunn av hendelsene bortvist fra skolen i første omgang ut uken.

Til Nettavisen sier seksjonsleder etterforskning ved Sarpsborg politistasjonsdistrikt, Daniel Holm, at de klokken 12.40 onsdag fikk melding om slåssing og bråk ved ungdomsskolen.

– Det ble meldt om at det var en uoversiktlig og kaotisk situasjon, der lærerne ikke klarte å få kontroll. Vi rykket ut og fikk kontroll på hendelsen.

Kan ikke bekrefte lærer-vold

Han sier at flere elever fra 8.- og 9. trinn endte i en konflikt. Hva som var roten til konflikten er uklart foreløpig.

– Vi har også informasjon om, informasjon som jeg ikke kan bekrefte, at det også skal ha gått utover lærere.

– Vi vet ikke om det stemmer, og isåfall i hvilket omfang, sier Holm.

Seksjonslederen sier at flere ungdommer endte opp på legevakten etter slagsmålet og at barnevernsvakten ble kontaktet.

– Foreldre og foresatte til flere ble også kontaktet, sier han.

– Dette er en hendelse som bli etterforsket videre fra vår side. Det er snakk om bruk av vold. Hovedoppgaven blir å forebygge at nye hendelser ikke finner sted, sier Holm.

– Situasjonen var ute av kontroll

Han sier politiet vil etterforske saken tilstrekkelig slik at skolen oppleves som trygg å være på.

– Hvor alvorlig ser dere på denne hendelsen?

– Alvoret består av at det har pågått i skoletiden, og at situasjonen var ute av kontroll. Det er alvorlig. Skolen ønsker selvfølgelig å ha kontroll. Når politiet blir tilkalt, det har blitt utøvd vold med flere involverte, så er ikke det bra, sier seksjonslederen.

Han kan fortelle at Tindlund ungdomsskole er en skole som har hatt sine utfordringer og at den i utgangspunktet ikke skiller seg ut på noen måte sammenlignet med andre skoler i regionen.

– Det er en tendens generelt ved ungdomsskole-miljøene våre at det er utfordringer med unge mennesker som i større grad er et uromoment, og i større grad truer og bruker vold, sier han.

Avslutningsvis legger Holm til at hendelsen ved ungdomsskolen har høy prioritet fra politiets side.

– Dette er åpenbart viktig å ta tak i. Det har høyeste prioritet og vi håper å ha mer kontroll over hva som har skjedd i løpet av de nærmeste dagene, sier seksjonslederen.

– Noe mitt barn burde sluppet å oppleve

Sarpsborg Arbeiderblad har pratet med foreldrene til tre elever på skolen, der to var vitne til volden. De forteller om ungdommer som opplevde tirsdagens situasjon som svært dramatisk.

– Dette er noe mitt barn burde sluppet å oppleve på skolen, som skal være et trygt sted å være, mener en forelder.

Foreldrene fikk beskrevet hva som hadde hendt da elevene kom hjem fra skolen.

– Jeg har blitt fortalt at slåssingen startet mellom to gutter på samme klassetrinn som skal ha vært uvenner over litt tid, og at det startet med knuffing mellom de to. Deretter eskalerte det til slåssing mellom flere.

Den foresatte forteller at barnet også så en lærer som blødde.

– Det kom veldig mange lærere til, og elevene som sto og så på ble skysset inn i klasserommet og døren ble stengt. Det skal ha kommet tre politibiler til skolen. Det virker som det tas skikkelig tak i dette nå, og det er bra og nødvendig, sier en forelder, som opplevde at barnet var engstelig etter det som skjedde og de brukte mye tid på å snakke om det som hadde skjedd tirsdag kveld.

Skolen: – Alvorlig

Skolen har bekreftet hendelsene og at det er syv elever som er bortvist. Foreldre og foresatte har fått melding om hendelsen.

– Det har i dag vært flere alvorlige voldsepisoder på Tindlund ungdomsskole. Syv elever er av den grunn bortvist fra skolen ut uken. For å sikre og opprettholde et trygt og forsvarlig skole- og arbeidsmiljø har derfor medarbeidere, ledere og kommuneledelse et behov for å jobbe sammen raskt for å evaluere hendelsene og iverksette tiltak, skrev teamleder Andreas Manstad Olsen til foreldre onsdag ettermiddag.

Manstad Olsen ønsker ikke å kommentere hendelsene, men henviser til kommuneledelsen.

SA har mottatt flere samsvarende tips fra foreldre og foresatte som er forferdet over hendelsene.

– Tre politibiler kom, elever ble låst inne på klasserom av lærere for deres egen sikkerhet. En lærer er slått til blods og syv elever er bortvist fra skolen, forteller en forelder til SA.

Alle elever på skolen har hjemmeskole torsdag fram lunsjtider og hendelsene vil bli tatt opp i alle elevgrupper ved skolen.

SAs fotograf på stedet bekrefter at det torsdag ikke er noen elever til stede på ungdomsskolen, mens barneskolen har undervisning som vanlig.