*Nettavisen* Nyheter.

Amal Aden truet etter homoparade

Oslo (NTB): Den somalisk-norske aktivisten og forfatteren Amal Aden våknet søndag til 146 trusler og meldinger på telefonen, dagen etter hun deltok på homoparaden i Oslo.

03.07.13 06:24

- Søndag morgen våknet jeg med 146 trusler på telefonen, tekstmeldinger og beskjeder på svareren min, skriver Aden i en kronikk i Aftenposten onsdag.

- Selv er jeg lesbisk, muslim og somalier - det er ingen enkel kombinasjon. Det kan være vanskelig for etniske nordmenn å forstå hvor vanskelig og vondt det er å være muslim og homofil. Etter at jeg sto fram som lesbisk, har truslene haglet - jeg er blitt spyttet på, fått ting kastet på meg og blitt truet med døden. Jeg er blitt liggende våken flere netter i fortvilelse over at min legning kan skape så mye hat, skriver hun.

De fleste beskjedene gikk ifølge Aden ut på at hun provoserte ved å delta på paraden og at hun må stoppes fordi hun er et dårlig forbilde for muslimske barn og ungdommer. Hun angrer likevel ikke på at hun deltok:

- Det var en utrolig opplevelse å gå der - å oppleve tilhørigheten og se glade mennesker som feiret sin legning. Jeg reiste fra Oslo stolt og lykkelig.

Opp mot 12.000 personer trosset regnet og deltok i det fargerike opptoget av homofile, bilfile og transpersoner lørdag. Kulturminister Hadia Tajik (Ap) gikk først i paraden sammen med utviklingsminister Heiki Holmås (SV) og byrådsleder i Oslo Stian Berger Røsland (H). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.