Amanda har endelig kommet hjem

Foto: AP Photo/Scanpix

Amanda Berry og datteren (6) fikk endelig komme hjem til søsteren etter ti år i skrekkhuset.

08.05.13 21:17

(Nettavisen/NTB): Amanda Berry (27) klarte å rømme fra skrekkhuset i Cleveland mandag kveld, hvor hun har blitt holdt fanget sammen med to andre kvinner i ti år.

Onsdag kveld fikk Berry endelig reise hjem til søsteren sin, Beth Serrano, sammen med sin seks år gamle datter. TV-bilder fra baksiden av huset viser et barn som antas å være Berrys datter.

- Respekter privatlivet
Det var varslet i forkant at Amanda ville avgi en uttalelse til pressen. Mens hele pressekorpset ventet på Amanda, så var det søsteren Beth som kom ut på trappen for å snakke med de frammøtte.

- Jeg vil takke pressen og allmennheten for all støtten dere har vist de siste ti årene, sier søsteren Beth.

- På nåværende tidspunkt ønsker familien fred, sånn at min søster og niese og jeg kan få tid til å komme oss, sier søsteren.

- Vi setter pris på all støtten dere har kommet med. Men vær vennlig og respekter privatlivet vårt til hun er klar til å avgi en uttalelse, sier søsteren Beth til pressen.

Dermed ble det klart at Amanda likevel ikke ønsket å snakke med pressen på nåværende tidspunkt.

Politiets talsperson på stedet sier dette er den første avgjørelsen Amanda får ta som en fri person.

- Dette er den første beslutningen hun får ta som en fri person. Amanda trenger tid til å komme seg, og vi i nærmiljøet må vi respektere det, sier talspersonen.

Berry fikk en datter i fangenskap som nå er seks år gammel. Politiet mistenker at en av de tre arresterte brødrene, Ariel, Pedro og Onil Castro, er faren.

«Gina! Gina!»
Fredag kveld, norsk tid, kom også Gina DeJesus hjem til sin familie i Cleveland.

Folkemassen utenfor ropte taktfast: «Gina! Gina!», mens kvinnen selv ble ledsaget inn i huset av en annen kvinne. Heller ikke Gina hadde noen kommentar til den frammøtte pressen.

- Det finnes ikke nok ord til å uttrykke hva vi føler om tilbakekomsten av Gina, Amanda og Michelle, sier tanta til Gina.

Foto: Scanpix

Lenket fast
Michelle Knight var rundt 20 år gammel da hun ble bortført i august 2002, som den første av de tre jentene.

Åtte måneder senere forsvant den da 16 år gamle Amanda Berry, og i 2004 ble 14 år gamle Gina DeJesus bortført.

Sammen med de tre kvinnene ble det også funnet en seks år gammel jente, som ifølge politiet er Berrys datter. Det er ikke kjent hvem av Castro-brødrene som er faren.

Huset kvinnene ble holdt fanget i tilhører Ariel Castro, som bodde sammen med de to brødrene sine Pedro (54) og Onil (50). Alle de tre sitter nå i varetekt.

Politiet i Cleveland fortsatte tirsdag gjennomsøket av huset som viste seg å være delvis avsperret. Overfor tv-kanalen NBC bekrefter politisjef Michael McGrath at de nå har bevis for at kvinnene har vært bundet fast inne i huset.

- Vi har fått bekreftet at de var bundet og at det var lenker og tau i gangen, sier han til kanalen.

Foto: Uncredited

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.