RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amazon skuffer markedet

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Netthandel kan være dyrt. Også for selger.

Amazon.com har tatt spanderbuksene på, og det er tydeligvis dyrt å drive onlinebutikk. Tredjekvartalsregnskapet viser nemlig et fall i inntjeningen på 73 prosent og et dramatisk fall på overskuddsiden.

Det skyldes særlig omfattende utgifter for data-sentraler, lagre, og digitale satsinger, ifølge Wall Street Journal. De negative nyhetene har skuffet markedene til tross for at Amazons omsetning faktisk steg med 44 prosent i tredje kvartal. Relativt beskjedne forventninger til fjerde kvartal var også med på å ryste analytikerne. På grunn av julehandelen er årets siste kvartal det klart beste for netthandel-giganten.

Driftsutgiftene har steget med dramatiske 10,8 milliarder dollar, eller rundt 60 milliarder norske kroner. Det er en stigning på 48 prosent fra året før. I tillegg til investeringer i nye bygninger og utstyr, har Amazon også fått omkring 20.000. ekstra ansatte. Slike tall gleder sikkert en amerikansk president som desperat prøver å holde arbeidsløshets-tallene nede, men det koster også penger for arbeidsgiver. Per i dag betaler selskapet ut lønning til over 50.000 ansatte.

Amazons finansdirektør Tom Szkutak forteller til Wall Street Journal at utgiftene kommer fordi man investerer i kapasiteten for å kunne følge med veksten ellers i markedet. Det innebærer ekstra varehus, flere lagre, samt serversentraler til de digitale satsningene.

Aksjekursen var ned 12 prosent på det amerikanske aksjemarkedet ved 17.30-tiden onsdag ettermiddag, norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere