Amazon skuffer markedet

Foto: (Scanpix)

Netthandel kan være dyrt. Også for selger.

26.10.11 17:57

Amazon.com har tatt spanderbuksene på, og det er tydeligvis dyrt å drive onlinebutikk. Tredjekvartalsregnskapet viser nemlig et fall i inntjeningen på 73 prosent og et dramatisk fall på overskuddsiden.

Det skyldes særlig omfattende utgifter for data-sentraler, lagre, og digitale satsinger, ifølge Wall Street Journal. De negative nyhetene har skuffet markedene til tross for at Amazons omsetning faktisk steg med 44 prosent i tredje kvartal. Relativt beskjedne forventninger til fjerde kvartal var også med på å ryste analytikerne. På grunn av julehandelen er årets siste kvartal det klart beste for netthandel-giganten.

Driftsutgiftene har steget med dramatiske 10,8 milliarder dollar, eller rundt 60 milliarder norske kroner. Det er en stigning på 48 prosent fra året før. I tillegg til investeringer i nye bygninger og utstyr, har Amazon også fått omkring 20.000. ekstra ansatte. Slike tall gleder sikkert en amerikansk president som desperat prøver å holde arbeidsløshets-tallene nede, men det koster også penger for arbeidsgiver. Per i dag betaler selskapet ut lønning til over 50.000 ansatte.

Amazons finansdirektør Tom Szkutak forteller til Wall Street Journal at utgiftene kommer fordi man investerer i kapasiteten for å kunne følge med veksten ellers i markedet. Det innebærer ekstra varehus, flere lagre, samt serversentraler til de digitale satsningene.

Aksjekursen var ned 12 prosent på det amerikanske aksjemarkedet ved 17.30-tiden onsdag ettermiddag, norsk tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.