*Nettavisen* Nyheter.

Amazon tar opp kampen mot Google

Nettvarehuset Amazon er lei av å betale Google for sidehenvisninger. Løsningen er selvfølgelig å lage en søkemotor selv.

Arbeidstittelen til prosjektet er A9. Med en sjef fra Yahoo! og bemanning hentet fra Silicon Valley i USA skal arbeidet etter planen sette i gang i oktober. Et av målene er å utvikle en søkemotor for netthandlende.

Mange kunder kommer til Amazon via søkemotoren Google. Årsaken til at Amazon ikke lneger vil ha det slik, er selvfølgelig penger. Amazon betaler Google en sum for å presentere en lenke til netthandelen når den besøkende søker etter spesielle ord. Disse pengene vil Amazon nå ha for seg selv.

Google har en egen søkemotor for handlende, Froogle. På Froogle kan kunden søke etter et produkt, og resultatet viser hvilke butikker som tilbyr varen og til hvilken pris. Det er i første omgang denne søkemotoren Amazon ønsker å konkurrere med, skriver Wall Street Journal.

Amazons gründer og sjef, Jeff Bezos, kan se på den kommende konkurransen med stor ro. Bezos har nemlig en stor aksjepost i begge selskapene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.