Gå til sidens hovedinnhold

Ambassade angrepet av selvmordsbomber

Minst 12 personer er drept og 83 såret i et selvmordsangrep i Kabul.

Bomben eksploderte torsdag morgen i nærheten av den indiske ambassaden, som ligger i sentrum av den afghanske hovedstaden. 12 mennesker drept i angrepet og 83 skadet. Det opplyser det afghanske innenriksdepartementet til Reuters. Deres kontorer ligger like i nærheten av den indiske ambassaden.

Ifølge nyhetsbyrået AFP opplyser en høytstående indisk diplomat at ambassaden var målet for angrepet.

Gjemt i en bil
Selvmordsbomberen utløste en sprengladning gjemt i en bil like utenfor den tungt bevoktede ambassadebygningen. Alle de drepte var sivile og ingen knyttet til ambassaden omkom, opplyser politiet. Det indiske utenriksdepartementet melder om at det kun dreier seg om noen skader på ambassadens eiendom.

Eksplosjonen rammet spesielt et marked som lå i en bygning tvers over gaten for ambassaden.

Angrepet i fjor
Den indiske ambassaden var i juli i fjor åstedet for det dødeligste angrepet i Kabul i løpet av den åtte år gamle krigen. Den gang greide en Taliban-opprører å ta med seg 58 mennesker i døden etter at han utløste en selvmordsbombe. Blant de drepte den gang var to høytstående indiske diplomater.

Ifølge Reuters har volden i Afghanistan nå spredd seg til tidligere sikre områder. Krigen mot Taliban har i år også blitt det dødeligste for vestlige soldater som opererer i landet. Det er veibomber som tar flest liv blant soldatene.

I USA vurderer president Barack Obama å sende opptil 40.000 flere soldater til Afghanistan. Anmodningen kommer fra landets øverste militære sjef, general Stanley McChrystal.

Det er nå mer enn 100.000 vestlige soldater som tjenestegjør i Afghanistan, og to tredjedeler av dem er amerikanske.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken