Gå til sidens hovedinnhold

Ambassadørmøte om Assange i Stockholm

Stockholm (NTB-TT): Ecuadors ambassadør i Sverige har truffet tjenestemenn i justisdepartementet i Stockholm i forbindelse med Assange-saken.

WikiLeaks-gründer Julian Assange dukket opp i Ecuadors ambassade i London tirsdag for å søke om politisk asyl. Før Ecuador tar beslutningen, har landets ambassadør bedt om informasjon fra Sverige, Storbritannia og USA.

Torsdag ble det holdt et møte i justisdepartementet i Sverige etter ønske fra Ecuadors ambassadør, bekrefter departementet.

- Vi har forklart hvordan det svenske rettsvesenet fungerer, og hvordan en europeisk arrestordre fungerer, sier pressesekretær Anna Erhardt uten å ville kommentere mer om innholdet.

Assange er mistenkt for seksuelle overgrep mot to kvinner i Sverige, og svensk politi har begjært ham utlevert fra Storbritannia for å avhøre ham.

Assange forklarer asylsøknaden med at han frykter svenske myndigheter skal utlevere ham til USA, der han kan risikere straffeforfølgelse for WikiLeaks' publisering av tusenvis av dokumenter fra amerikansk forsvar og diplomati. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot