RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Båren til ambassadør Leif Holger Larsen ble torsdag formelt overgitt av utenriksminister Børge Brende til familien under en høytidig seremoni på Gardermoen militære flystasjon.
Båren til ambassadør Leif Holger Larsen ble torsdag formelt overgitt av utenriksminister Børge Brende til familien under en høytidig seremoni på Gardermoen militære flystasjon. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Ambassadør Leif Larsens båre til Norge

Båren til ambassadør Leif Holger Larsen kom til Norge torsdag. Larsen mistet livet i en helikopterulykke i Pakistan 8. mai.

Utenriksminister Børge Brende (H) var sammen med flere ledere i Utenriksdepartemente og representanter fra pakistanske myndigheter til stede og tok imot båren på Gardermoen militære flystasjon.

– Leif var en dyktig diplomat. Han var en av våre fremste eksperter på sikkerhetspolitikk. Han ble ofte omtalt som en kjernekar, noe jeg selv fikk oppleve senest da jeg nylig besøkte Islamabad, sa utenriksministeren i en kort minnetale etter at den hvite kisten var båret inn i hangaren av seks politimenn i paradeuniform.

Larsen, som ble utnevnt til ambassadør til Pakistan i fjor høst, var på tjenestereise nord i landet da ulykken skjedde. Helikopteret han satt i styrtet ved landing, og Larsen og seks andre personer mistet livet. Blant de omkomne var også Filippinenes ambassadør. Det var 17 personer om bord i helikopteret, som var ett av tre som reiste i følge.

Brende trakk fram Larsens gode skjønn, presise penn og lune humor som kvaliteter mange merket seg hos den erfarne diplomaten.

Båren ble fulgt til Norge av en representant fra Pakistans utenriksdepartement, og landets ambassade i Oslo var også representert på Gardermoen torsdag ettermiddag.

Etter seremonien ble kisten formelt overgitt til familien. Larsen etterlater seg kone og en sønn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere