RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STRINGER/COLOMBIA (Reuters)

Ambassadør sparket etter juleorgie

Sist oppdatert:
Honduras' ambassadør i Colombia har fått sparken etter at det ble kjent at livvaktene hans hadde holdt en vill julefest med prostituerte på hans kontor.

– For å trygge nasjonens interesser og de gode forbindelsene med Colombia, ba vi ambassadøren om å gå av, noe Carlos Rodriguez straks gjorde, heter det i en kunngjøring fra utenriksdepartementet i Honduras.

Ifølge honduranske medier var det ambassadørens faste livvakt og en venn av ham som holdt den ville julefesten på ambassaden i Bogota. Flere prostituerte var til stede og alkoholen fløt.

De prostituerte skal ha stjålet flere datamaskiner og mobiltelefoner fra ambassaden, og de skal også ha gjort sitt fornødne på ambassadørens og handelsattacheens skrivebord.

– En skandale i utenrikstjenesten er en skamplett for et land. Ambassader er hellige, mener den honduranske politikeren Rodolfo Zelaya.

Colombiansk politi etterforsker juleorgien og forsøker å spore opp de prostituerte som var til stede på ambassaden.

Amerikanske sikkerhetsagenter var innblandet i en lignende skandale i april i fjor, da de var i Colombia for å forberede et besøk av president Barack Obama.

Over 20 agenter fra Secret Service og militære ble den gang sendt hjem til USA, og ni av dem har siden mistet jobben. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere