RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ambassadører slutter opp om Iran-avtale

Sist oppdatert:
Over 100 tidligere amerikanske ambassadører, blant dem tidligere Iran-ambassadør Bruce Laingen som satt som gissel i landet i 444 dager, slutter helhjertet opp om atomavtalen.

I et åpent brev betegner de tidligere ambassadørene avtalen med Iran som en milepæl og skriver at den kan bidra til å hindre spredning av atomvåpen i en urolig region som Midtøsten.

LES OGSÅ: Diplomater: Enighet i atomforhandlingene

– Dersom denne avtalen blir skikkelig implementert, kan det bli et effektivt instrument for å stanse Irans atomprogram, mener de tidligere ambassadørene.

Blant underskriverne er USAs tidligere Iran-ambassadør Bruce Laingen, som sammen med 51 landsmenn ble tatt som gissel da iranske studenter stormet USAs ambassade i Teheran under den islamske revolusjonen i 1979. Først etter 444 dager i fangenskap ble gislene løslatt.

LES OGSÅ: USA åpner for atomforhandlinger med Nord-Korea

USAs tidligere NATO-ambassadør Nicholas Burns har også undertegnet støtteerklæringen, og det samme har USAs tidligere FN-ambassadør Tom Pickering og ambassadør i Irak og Afghanistan, Ryan Crocker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere