Gå til sidens hovedinnhold

Ambisiøs idealist

Som frontfigur i GranittRock har Rune Madsen fulltidsjobb på fritida.

AMMERUD: I en avisartikkel i 2005 ble Grorud framstilt som «Norges Harlem». Det ble dråpen som fikk begeret til å renne over for Rune Madsen og vennegjengen på Ammerud.

– Alt var liksom negativt. Og tanken om en rockefestival hadde ligget der siden 70-tallet, forteller han.

Etter noen svært hektiske uker ble GranittRock arrangert ved det nedlagte pukkverket «Arena Lillomarka» for første gang. I dag er GranittRock Norges største rockefestival, og ble nylig kåret til «Årets nykommerfestival».

– Vi er kjempestolte. Det er utrolig moro at vi blir lagt merke til. Det er mange som har hørt om oss, både i Norge og utlandet, sier Madsen.

Spydspiss i dalen

– Gjør du dette av ren idealisme?

– Ja, det fins ikke penger i dette. Men når jeg ser at det glitrer i øynene på publikum, og ser gleden i nærmiljøet, er det inspirasjonskilde nok. Dessuten er Norge på topp når det gjelder dugnadsarbeid, så det er ikke så unaturlig det jeg gjør.
Styret har mange luftige planer for GranittRock, men først og fremst skal den være hele dalens festival, en spydspiss som gir noe å være stolt av.

– Vi håper den kan bidra til å gi Groruddalen et positivt ansikt utad, sier han.
Gratisfestivalen retter seg mot hele familien. Femti prosent av publikum er under 18 år.

– Den skal være en kulturspreder i Groruddalen, og en inspirasjonskilde for barn og unge. Selv la jeg gitaren på hylla da mitt første barn ble født i 1992, men musikken har alltid vært en del av livet. Jeg tror musikk i en eller annen form betyr noe for alle mennesker. Den gir glede, sier Madsen.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat