Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ambulanse blåste av veien

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Stormen som feide inn over Vestlandet tirsdag, raste videre i Nord-Norge onsdag. I Nordland blåste en ambulanse av veien. Sjekk været og hvilke veier som er stengt.

Ambulansen var på vei til Hålogalandsykehuset i Stokmarknes i Nordland med en pasient og to pårørende da den kraftige vinden sendte bilen av veien.

- Ingen kom til skade, men det var relativt store skader på bilen. Pasienten ble sendt videre med en ny ambulanse, sier operasjonsleder Arne Evensen ved Midtre Hålogoland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet fikk melding klokka 12.28 fra AMK-sentralen om ulykken. Utforkjøringen skjedde like ved Skagen flyplass på E10.

Busser blåste bort
Tidligere på dagen hadde stormkastene sendt to flybusser fra Ofotens bilruter av veien med få minutters mellomrom mellom Narvik lufthavn Evenes og Narvik. Ingen kom til skade.

- Det var tre passasjerer i den ene bussen på vei til Narvik og 12 i den andre på vei til flyplassen. De ble alle hentet i drosjer og nye busser og brakt videre, sier driftssjef Idar Steinbakken i Ofotens bilruter til TV 2 Nettavisen.

Narvik lufthavn Evenes måtte onsdag innstille alle flygninger på grunn av uværet.

- Her blåser det 54 knop i kastene. Alle flyene står nå, sier flygeleder Jan Børge Hanssen til TV 2 Nettavisen.

Bølger mot husveggen
I Henningsvær i Lofoten opplevde en familie å få bølger over en meter opp etter husveggene på grunn av springflo og kraftig vind.

- I femtida våknet vi av vindlyder. Da jeg kikket ut av vinduet, så jeg at sjøen slo en meter husveggen, sier Ruben Einarsen som bor i huset, til NRK.

Full storm
Metereologene meldte om vindstyrke opp i storm styrke.

- Det blåser surt rundt hushjørnene nordpå nå, med vindstyrker opp i 25 meter per sekund i Bodø og 27 meter per sekund målt i Bø i Vesterålen, sa metereolog Martin Grønnevet ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen onsdag morgen.

Beveger seg nordover
Metereologene varslet onsdag morgen liten storm i Troms og Finnmark.

- Det lavtrykket som ligger med senter utenfor Troms beveger seg inn i Barentshavet i løpet av dagen. Da vil den sterke vinden som vi hadde i natt og morgentimene i Nordland, passere Troms og Finnmark, sier Grønnetvet.

Deretter svekkes lavtrykket og vinden avtar, og onsdag kveld vil vinden ifølge metereologen avta nordpå.

Her sjekker du været der du bor.

Flere stengte veier
Det er kolonnekjøring eller stengte veier flere steder i landet. Her er oversikten fra Statens vegvesens veimeldingstjeneste.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!