*Nettavisen* Nyheter.

Ambulanse kjørte av veien - pasient omkom

Foto: Pål Tr. Mannsverkk (Ringerikes Blad)

En person omkom, og fire personer er fraktet til sykehus etter at en ambulanse kjørte av veien ved Sollihøgda i Buskerud.

28.02.12 14:03

Det var ved 16-tiden at en ambulanse kjørte av veien ved Nestunnelen med fem passasjerer i bilen. Den eneste pasienten i bilen, omkom i ulykken, skriver ringblad.no.

- Sendt til sykehus
De fire andre, som er ansatt i ambulansetjenesten, ble kjørt til Bærum sykehus for behandling. Det er fortsatt uvisst om disse personene er alvorlig skadet, opplyser operasjonsleder Kai Gulbrandsen i Nordre Buskerud politidistrikt til ringblad.no.

Politiet, brannvesenet og flere ambulanser er på stedet.

- Kom fra Hønefoss
- Vet dere om pasienten var fra distriktet?

- Nei, vi vet at ambulansen kom kjørende fra Hønefoss i retning Sandvika, men vi vet ikke hvor pasienten er fra. Vi vet heller ikke hvorfor ambulansen kjørte av veien, sier Gulbrandsen til ringblad no.

Ifølge Gulbrandsen er årsaken til ulykken ikke klarlagt, men utforkjøringen skal ha skjedd i en skarp sving like før Nestunellen. Ulykkeskommisjonen er på vei til stedet for å bistå politiet.

Gulbrandsen opplyser at det er skiltet omkjøringsvei om Utstranda (gamleveien).

Vitner kan opplyse til ringblad.no om at det var lange køer forbi ulykkesstedet etter ulykken. Brannvesenet jobber fortsatt med å få den omkomne personen ut av bilen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag