*Nettavisen* Nyheter.

Ambulansefolk holdes våkne av P-automat

Foto: Torgeir Bråthen

- Det er rett og slett frekt.

Ambulansefolk i Tromsø holdes våkne av en parkeringsautomat som er satt opp rett utenfor soverommene på stasjonen.

Nå reagerer Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) med et skarpt brev til Lenvik kommune:

«Vårt ambulansepersonell er ofte ute på natta og kjører, og det bråket det blir i forbindelse med en slik automat er betydelig. Konsekvensen er uopplagt personell. Dette er svært uheldig for UNN og den tjenesten vi skal yte til områdets befolkning», skriver avdelingsleder og jurist Kristina Bratrein.

Det er Nordlys som omtaler saken mandag.

– Det skal lite til for at de ansatte som trenger søvn blir forstyrret. Det andre mener er støy man må regne med i en by, er noe annet for personell som skal være uthvilt for å stå i krevende oppdrag, sier hun.

Skravling utenfor vinduet
Seksjonsleder Knut Eivind Sæbbe forklarer at det ikke er selve automaten eller myntinnkastet som lager støy, men folk som bruker den.

– Når folk stimler til automaten om morgenen blir det mye skravling og kakling rett utenfor soveromsvinduene våre. Da har personellet gjerne vært ute på flere oppdrag om natta, og nettopp lagt seg for å sove, sier han til Nordlys.

– Noen vil kanskje synes at dette er syting?

– Det kan godt hende, men da skjønner de ikke måten vi jobber på. Det er alfa og omega å være klar til neste oppdrag, og da er uforstyrret hvile helt essensielt, sier Sæbbe, som krever at automaten blir flyttet.

– Frekk framgangsmåte
UNN reagerer også på at kommunen henter strøm til automaten på stasjonens regning, og innfører avgiftsparkering som også gjelder for de ambulanseansatte, uten å informere først og diskutere løsninger.

– Vi opplever det som merkelig at de ikke tar kontakt med oss først, sier Bratrein.

– Det er selvsagt bare «peanuts» i strømutgifter det er snakk om for en slik automat, men jeg reagerer på den arrogante framgangsmåten. Det er rett og slett frekt, sier Sæbbe.

Hvordan parkeringen skal løses for de ambulanseansatte er uklart.

– Vi har også tre reserverte parkeringsplasser, men har forstått det slik at vi må betale avgift for disse også. Jeg mener at vi som leietakere i bygget burde få avsatt gratis plasser til egen parkering.

Fagleder May Heidi Øfstbø i Lenvik kommune vil ikke kommentere saken.

– Jeg har akkurat fått brevet fra UNN på bordet, og har ikke rukket å se på det ennå. Så jeg har lite å si nå. De skal få svar når vi har sett nærmere på dette, sier hun.

Denne saken er levert av Nordlys.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.