RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ambulansefolk med 22. juli-kritikk av egen sektor

Oslo (NTB): Nasjonal Paramedic Forening har fått rapporter om at mye ikke fungerte i helsevesenet 22. juli. Derfor er rosen fra kommisjonsrapporten i stor grad uberettiget, mener foreningen.

NPF, som organiserer videreutdannet ambulansepersonell, sier sannheten ikke er kommet fram i rapporten fordi lederne i Vestre Viken selv har svart på spørsmålene fra 22. juli-kommisjonen.

- Grunnlagsmaterialet er gitt av ledere som ikke var direkte involvert i innsatsen, men som sitter med et systemansvar. Det er uheldig med en slik dobbeltrolle da de som sitter med systemansvaret blir eneste kilde til den eksterne evalueringen, heter det i en pressemelding fra NPF.

Foreningen peker også på at klinikkledelsen ved Vestre Viken begrenset særlig Helsetilsynets mulighet til å snakke med innsatspersonell, og heller selv avga forklaring på vegne av dem for å ikke «re-traumatisere» innsatspersonellet.

- Det er for så vidt en fin tanke fra ledelsen om å ønske å skåne det personellet som var på Utøya, men vi mener det er respektløst og uforståelig at det ikke ble gitt mulighet for de involverte fra ambulansetjenesten til å evaluere hendelsen, heter det. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere