*Nettavisen* Nyheter.

Ambulansekapreren fengsles i fire uker: Slipper isolasjon

 

FENGSLINGSMØTE: Advokat Øyvind Bergøy Pedersen, forsvarer for den siktede 32-åringen, sier hans klient nekter straffskyld for drapsforsøk. Torsdag var det fengslingsmøte i saken. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

32-åringen som er siktet for drapsforsøk etter å ha kapret en ambulanse i Oslo, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

25.10.19 14:36

OSLO TINGHUS (Nettavisen): Det besluttet Oslo tingrett torsdag.

Politiet fikk ikke medhold i begjæringen om full isolasjon i to uker, slik de ba om.

Den 32 år gamle mannen bosatt i Asker er siktet for drapsforsøk, befatning med våpen og oppbevaring av narkotika etter paragraf 232 i straffeloven, som gjelder befatning med en betydelig mengde narkotika.

En 25 år gammel kvinne bosatt på Gjøvik er i den samme saken siktet for befatning med våpen og medvirkning til oppbevaring av narkotika.

Les også  

Motsatte seg restriksjonene

Kvinnen fengsles også i fire uker, med brev- og besøksforbud i to uker. Hun møtte selv i fengslingsmøte sammen med sin advokat John Arild Aasen og anket denne avgjørelsen til lagmannsretten.

Den hovedsiktede møtte selv ikke til fengslingsmøtet. Han motsatte seg ikke varetekt, men motsatte seg isolasjon, opplyste mannens forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen, rett før fengslingsmøte torsdag.

- Politiet vil begjære fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i full isolasjon. Det er restriksjonene vi vil motsette oss, altså spørsmålet om det foreligger bevisforspillelsesfare som utløser behov for disse restriksjonene, sa Bergøy Pedersen til Nettavisen.

Nekter straffskyld etter siktelsen

Mannen nekter straffskyld for drapsforsøk, opplyste forsvareren.

Pedersen gjentok at hans klient ikke hadde til hensikt å skade noen på sin ferd med den kaprede ambulansen. Advokaten sa temaet for fengslingsmøtet er hvorvidt det skulle være åpne dører og hvorvidt 32-åringen i tillegg til varetekt, skulle få isolasjon.

Kvinnens forsvarer: - Tilfeldig at hun var med

Før fengslingsmøtet for den siktede kvinnen opplyste forsvareren at siktelsen mot henne var redusert til kun å gjelde befatning med ett våpen, en hagle. Politiet opplyste tirsdag at det også var funnet en Uzi maskinpistol i den kaprede ambulansen. Dette skal imidlertid dreie seg om et replikavåpen.

- Hun forlot åstedet fordi hun var i sjokk. De var tilfeldig at hun var med. Og jeg vet ikke hvorfor politiet har koblet våpenet til henne, uttalte kvinnens forsvarer John Arild Aasen til Nettavisen før fengslingsmøtet.

Politiet har foretatt en ransakelse av kvinnens bopel. Forsvareren sier han ikke kjenner til at det er gjort noen funn av interesse der. Fredag sier Aasen til Nettavisen at kvinnen ikke skal ha noen spesiell relasjon til den siktede annet enn at de har møtt hverandre en gang tidligere.

Klikk på bildet for å forstørre.  

VAR I SJOKK: - Hun forlot åstedet fordi hun var i sjokk. De var tilfeldig at hun var med., sa kvinnens forsvarer John Arild Aasen til Nettavisen før fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

På spørsmål fra pressen om hvorfor kvinnen var med i bilen som kjørte av veien på Rosenhoff - før kapringen, sa Aasen torsdag at dette var tilfeldigheter og svarte bekreftende på at hun haiket med 32-åringen.

Påtalemyndigheten ønsket lukkede dører da fengslingsmøtet for den 25 år gamle kvinnen startet klokka 14, mens forsvarer ville ha åpen rett. Den siktede var selv til stede. Retten ble lukket og pressen måtte vente på gangen.

Les også  

Klikk på bildet for å forstørre.  

STARTET HER: En person kapret tirsdag en ambulanse i Oslo. Flere personer ble truffet av ambulansen. Den siktede mannen kom før kapringen kjørende i denne bilen som havnet på taket på en gang- og sykkelvei på Rosenhoff. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

– Ville ikke skade noen

Mannen ble avhørt av politiet onsdag ettermiddag og er klar for nye avhør, men ber om innsyn i grunnlaget for siktelsen, ifølge forsvareren.

Han forsøkte, ifølge politiet, å kjøre på tilfeldige fotgjengere med den kaprede ambulansen. En kvinne med en barnevogn ble truffet av ambulansen, og et eldre ektepar måtte hoppe unna i siste liten for å unngå å bli truffet.

Denne påstanden om at dette ble gjort med overlegg har mannen via sin forsvarer kategorisk avvist.

– Hans eneste formål var å ikke bli pågrepet, sa mannens forsvarer til VG onsdag.

– Skrekkelig opplevelse

Ambulansen ble kapret etter å ha ankommet et ulykkessted, der en bil med den siktede hadde havnet på taket. Kvinnen var med i denne bilen, men løp så fra stedet.

– Hun erkjenner å ha vært involvert i ulykken, men for henne var det en skrekkelig opplevelse. Etter hennes oppfatning er hun slett ikke skyldig i det hun er siktet for, sa hennes forsvarer, advokat John Arild Aasen, til TV 2 tirsdag kveld.

Begge de pågrepne ble beskrevet som godt kjent av politiet fra tidligere saker. 32-åringen har fra tidligere en rekke dommer for befatning med narkotika og med våpen. Han er også dømt for grovt ran. Han var ute på prøve da ambulansen ble kapret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag