RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ambulansen mistet hjulene

Foto: Kristine Andreassen
Personalet på ambulansen måtte løpe ut i veibanen da ambulansen mistet to hjul på Kråkerøy i Fredrikstad.

(f-b.no): Ifølge Fredrikstad Blad-journalist Kristine Lind Andreassen, som kjørte forbi like etter at hendelsen hadde inntruffet, skal ambulansen ha mistet to hjul.

- Vi så ambulansepersonalet løpe etter et av hjulene, før en annen på samme ambulanse løp etter et annet hjul foran ambulansen idet vi kjørte forbi, sier hun.

Ingen pasienter i ambulansen

- Det var heldigvis ingen pasienter i ambulansen da det skjedde, sier kommunikasjonssjef Bjørn Hødal ved sykehuset i Østfold til f-b.no.

De hørte noen rare lyder og var på vei til verkstedet.

Han forklarer at personalet på ambulansen hadde levert en sykehuspasient ved et sykehjem på Hvaler, og var på vei tilbake da hendelsen inntraff.

- De hørte noen rare lyder og var på vei til verkstedet da to av hjulene falt av. Vi vet ikke mer om årsaken nå, sier han.

- Dette kunne fort endt fatalt hvis ambulansen hadde vært i utrykning?

- Det er klart at det er dramatisk når ambulansen mister hjulene. Vi skal komme til bunns i dette, og finne ut hva som har skjedd, sier han.

- Gode rutiner

Høland påpeker at rutinene er gode dersom det skjer noe med en ambulanse i utrykning.

- Hvis en ambulanse får problemer mens det er en pasient ombord, kommer en ny ambulanse til stedet og tar med pasienten videre, forklarer han.

Ambulansen stod med blålysene på mens personalet måtte løpe etter to av hjulene, som skal ha lagt omtrent 20 meter foran og bak bilen. De to hjulene som falt av var tvillinghjul. Dvs. de var montert på samme aksel og inntil hverandre.

Hendelsen skjedde mellom Lunde og Kjøkøybrua på Kråkerøy, klokken 14.00.

Les flere saker på Fredrikstad Blad her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere