RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Fagerbakk (Lofotposten)

Ambulansen tok tre timer

Sist oppdatert:
I 2008 mistet Maria Kristoffersen sin ufødte datter. Nå oppfordrer hun folk til å engasjere seg i kampen for en fullverdig fødeavdeling.

Maria Kristoffersen var kommet til uke 28 i svangerskapet, da morkaken hennes løsnet i 2008, skriver lofotposten.no.

Maria og samboeren mener det gikk rundt tre og en halv time fra de ringte etter ambulansen, til de ble trillet inn til en ultralydundersøkelse ved Nordlandssykehuset i Bodø, etter å ha blitt fraktet dit med luftambulanse.

Det var for sent.
- Da vi kom til sykehuset i Bodø fant de ikke hjertelyd eller noe, forteller hun.

Den lille babyen i magen hennes var død.

- Viktig for fremtiden
Maria, som i dag har en tre år gammel datter og er gravid igjen, oppfordrer nå alle til å engasjere seg i kampen for en fullverdig fødeavdeling i Lofoten.

Derfor ber hun alle som kan om å komme på Vågan kommunes åpne folkemøte tirsdag.

- Det er utrolig viktig for saken, for framtiden, for oss og for ungene våre, sier hun.

- Sykehuset må være fullverdig på alle mulige måter. Det må gjelde om det er en fødsel eller andre akutte situasjoner. Det nytter ikke med tre-fire timer hentetid. Jeg synes det er helt vanvittig, sier Kristoffersen.

- Jeg tenker på beredskapen også. Jeg har lest at det er avgjørende å komme seg raskt til sykehus med placentaløsning (morkakeløsning, red.anm.) Om mitt utfall ville ha blitt noe annet vet jeg ikke. Det spiller ingen rolle. Men hvis det samme skjer i dag, og de blir sendt den korte veien til Gravdal, kan det kanskje det. Det handler om liv, og da tror jeg tiden er en avgjørende faktor for mange, legger hun til.

Folkemøte
Det er ordfører Eivind Holst som har invitert til folkemøtet om fødetilbudet i Vågan i kveld på rådhuset.

Flere fagfolk har meldt fra om at de kommer på det åpne folkemøtet.

- Kommuneoverlege Morten Bain kommer og vil holde et innlegg. Jeg skal også holde innlegg. Så kommer jordmor, Siri?Bjercke tror jeg kommer. Og fødeaksjonen ved Desiree Skjerpen Høgmo og Elisabeth Holand kommer, forteller Holst.

Han håper også folk kommer.

- Vi får se hvor engasjerende dette er. Jeg er spent, men håper mange kommer. Det blir flere leger og jeg håper vi får en grei blanding av fagkunnskap og folkmening, sier han.

Les flere nyheter fra Lofotposten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere