Gå til sidens hovedinnhold

- Amelie en del av et kynisk spill

Frp med kraftig kritikk av mediene og venstresiden.

Arrestasjonen og vedtaket om utkastelse av Maria Amelie (25) har fått enorm oppmerksomhet, og et stort folkelig engasjement har kommet til syne.

SISTE: AMELIE SETTES FRI HER KAN DU LESE HELE AVGJØRELSEN FRA LAGMANNSRETTEN (PDF)

Nå går Fremskrittspartiet ut og advarer, mot det de karakteriserer som et «kynisk og rått spill».

- Maria Amelie har blitt en brikke i et kynisk spill fra sterke krefter på den norske venstresiden som ønsker å liberalisere asylpolitikken, sier Frps innvandringspolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, til Nettavisen.

Han mener det er en kampanje som særlig er styrt av organisasjoner på venstresiden.

- Kampanjejournalistikk
Amundsen mener det er helt åpenbart at venstresiden utnytter Amelie-saken.

- Det er helt åpenbart når man ser både evnen til å få på plass punktdemonstrasjoner, ser hvem som deltar på demonstrasjonene og når man har litt kjennskap til den kampen som er blitt kjørt en stund i forhold til ulovlige innvandrere. De bruker Amelie som brekkstang, og det er forkastelig, sier han.

Frp-politikeren kritiserer også medienes dekning av saken.

- Det verste er at media har kastet seg på dette toget, og har valgt å la seg bruke i det som begynner å ligne på kampanjejournalistikk, sier han.

- Hun må ut av landet
- Men det er jo blitt et stort folkelig engasjement for Maria Amelie, både på Facebook og gjennom demonstrasjoner flere steder i landet. Det viser vel at mange synes saken er urettferdig?

- Det er ikke rart at det blir et folkelig engasjement når media legger opp til det i de grader. Hvor lenge har ikke denne saken vært på avisens førstesider? Klart folk blir følelsesmessig engasjert, men jeg tror folk etter hvert ser at dette er et rått og kynisk spill fra sterke krefter som vil at titusener av ulovlige innvandrere skal få bli, svarer Amundsen.

Han er ikke i tvil om at Amelie må sendes ut av landet.

- Man kan ha sympati for henne, men det er helt klart når hun har brutt utlendingsloven så skal hun sendes ut, sier han.

Amundsen sier samtidig at han håper Amelie kan komme tilbake til Norge som arbeidsinnvandrer, men det må skje etter at karantenetiden er over. Amelie har brutt utlendingsloven ved å oppholde seg ulovlig i landet i flere år. Etter dagens regler må hun derfor ut av landet.

- Jeg håper hun kan komme tilbake som arbeidsinnvandrer, sier han.

- Håpløst å endre reglene
Amundsen påpeker samtidig at Frp har reagert på at hun er blitt prioritert i rekken av ulovlige innvandrere i Norge.

- Hun er på ingen måte en representant for den typiske ulovlige innvandrer. Hun er godt integrert og har lært seg norsk. Vi har satt spørsmålstegn ved at hun ble prioritert i rekken av andre ulovlige innvandrere som gjør kriminelle handlinger her hver dag. Men når hun først er pågrepet, så må hun sendes ut, mener Amundsen.

- Bør reglene endres slik at hun raskere kan komme tilbake til Norge?

- Hun risikerer å få innreiseforbud i en begrenset periode. Loven er lik for alle og det må hun forholde seg til. Det handler ikke om å ha sympati for henne, men om systemet. Men å endre loven fordi vi har enkeltsaker, det blir direkte useriøst i forhold til det å ha en langsiktig håndtering av norsk innvandringspolitikk, sier han.

- Det å begynne å endre reglene nå for å tilpasse hennes situasjon, blir helt håpløst, legger han til.

Gir Stoltenberg full støtte
- Statsminister Jens Stoltenberg har fått mye kritikk for regjeringens håndtering av saken. Men med dette gir vel dere full støtte til regjeringen?

- Klart dette er full støtte til regjeringen. Stoltenberg har ikke hatt noe valg, det er slik saken må håndteres, sier Amundsen til Nettavisen.

- Det er viktig at regjeringen og Stortinget ikke lar seg presse på bakgrunn av en enkeltsak, sier han.

PS! Facebook-gruppen til Maria Amelie hadde ved 13-tiden mandag passert 87.706 støttespillere, og hun har dermed flere støttespillere enn statsminister Jens Stoltenberg har på Facebook, og det har hun fått på bare fire dager.

SISTE: AMELIE SETTES FRI HER KAN DU LESE HELE AVGJØRELSEN FRA LAGMANNSRETTEN (PDF)

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken