RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikaner slapp med skrekken

Foto: STR (AFP)
Sist oppdatert:
Han ble dømt til sju års straffearbeid for å besøke fredsprisvinner Aung San Suu Kyi. Nå er han løslatt.

Lørdag løslot burmesiske myndigheter den 53 år gamle amerikaneren John William Yettaw.

Yettaw ble dømt til sju års straffearbeid for å ha besøkt demokratiforkjemperen Aung San Suu Kyi som sitter i husarrest i Myanmar i Burma.

Løslatelsen skjedde etter at senator Jim Webb reiste til Burma, melder CNN.

3. mai i år svømte Yettaw over tre kilometer for å komme inn i huset til Suu Kyi.

Yettaw er tidligere soldat. Han oppholdt seg i huset i to dager. Under rettssaken sa han at Gud hadde sendt ham til Myanmar for å beskytte Suu Kyi. Han hadde drømt at en terroristgruppe ville ta livet hennes, melder CNN.

64 år gamle Suu Kyi sa i retten at hun ikke meldte fra om besøket fordi hun ikke ønsket at Yettaw eller noen andre skulle få problemer.

Besøket resulterte i at den 64 år gamle kvinnen ble dømt til 18 nye måneder i husarrest. Suu Kyi har blitt holdt i arrest i 14 av de siste 20 årene. Myndighetene i Burma tillater sjelden at Suu Kyi får besøk, og utlendinger får ikke lov til å overnatte i noen private hjem i landet.

Søndag vil Yettaw forlate Burma sammen med senator Jim Webb. Webb møtte selv Suu Kyi lørdag, og sier til pressen at han fikk muligheten til å overbringe hans største respekt for Aung San Suu Kyi og det offer hun gjør for demokrati.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere