RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikaner slipper fengsel for drap på sivile i Irak

San Diego (NTB-AFP-Reuters): Den amerikanske patruljelederen som beskyldes for å ha hatt hovedansvaret for drapene på 24 sivile irakere i 2005, slipper fengselsstraff.

Stabssersjant Frank Wuterich ledet en gruppe soldater da drapene fant sted i byen Haditha. Anklagene mot seks av de andre er blitt frafalt, mens én tiltalt er blitt frikjent, skriver BBC.

Tidligere denne uken erklærte Wuterich seg skyldig i tjenesteforsømmelse, og tirsdag møtte han i retten ved militærleiren Pendleton nær San Diego i California for å få vite straffeutmålingen.

Han ble i utgangspunktet dømt til 90 dagers fengsel, men slipper å sone som følge av en avtale han har gjort med den militære påtalemyndigheten. I stedet ble han degradert til menig.

Aktoratet har lagt vekt på at 31-åringen mistet kontrollen etter å ha sett en kamerat bli drept i en bombeeksplosjon i den irakiske byen Haditha 19. november 2005.

Hendelsen førte til det som skal ha vært en voldsom hevnaksjon fra amerikanske soldater i byen, og til sammen ble 24 mennesker drept. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere