RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikaner til topps i Sony

Sist oppdatert:
Den japanske elektronikk-giganten Sony har hentet en amerikaner til å bli selskapets nye styreformann og toppsjef. Les mer her
På et ekstraordinært styremøte mandag morgen ble den engelskfødte, men nå amerikanske, Howard Stringer valgt som ny styreformann og CEO av Sony Corp.

Stringer ledet tidligere selskapets amerikanske operasjon, og erstatter dermed 67-år gamle Nobuyuki Idei som må ta ansvar for fallende inntjening i selskapet. Det melder Reuters.

Stringer, som tidligere er TV-journalist, vil få den meget utfordrende oppgaven med å øke overskuddet i Sony, som har utviklet seg til et stort konglomerat innen alt fra elektronikk og film. Særlig innen elektronikk har selskapet opplevd fallende resultater de siste årene.

At et japansk storselskap som Sony velger en utlending som toppsjef er svært uvanlig, og det er første gang Sony har satt en ikke-japaner ved roret.

Aksjen steg 1,75 prosent i tidlig handel etter at nyheten ble kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere