RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanere løslatt i Nord-Korea

Den koreansk-amerikanske misjonæren Kenneth Bae satt to år i fangenskap i Nord-Korea før han lørdag ble løslatt og kunne reise hjem til USA. Dette bildet ble sendt ut av det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA i januar i år.
Den koreansk-amerikanske misjonæren Kenneth Bae satt to år i fangenskap i Nord-Korea før han lørdag ble løslatt og kunne reise hjem til USA. Dette bildet ble sendt ut av det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA i januar i år. Foto: Kcna (Reuters)
Sist oppdatert:

Amerikanerne Kenneth Bae og Matthew Miller er løslatt fra fangenskap i Nord-Korea, bekrefter amerikanske myndigheter.

De to er nå på vei hjem etter henholdsvis to år og seks måneder i fangenskap, opplyser USAs etterretningssjef James Clapper. Clapper følger de to ut av Nord-Korea.

– Jeg kunne ikke vært gladere, dette er fantastisk, sa Baes sønn, Jonathan lørdag kveld.

Amerikanerne har jobbet lenge for å få de to løslatt. Misjonæren Bae har sittet i nordkoreansk fangenskap siden november 2012. Han ble den gangen dømt til 15 års straffarbeid for angivelig å ha undergravet den nordkoreanske staten.

Matthew Miller ble i september anklaget for spionasje og dømt til seks år straffarbeid, ifølge det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA. Miller ble pågrepet i Nord-Korea 10. april i år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere