RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanerne øker opplåningen igjen

Sist oppdatert:
De amerikanske forbrukerne tok opp ytterligere 6 milliarder dollar i gjeld i juli ifølge den amerikanske sentralbanken. Måneden før falt kredittveksten
Årstakten viste en kredittvekst på 4 prosent i juli, og det er i hovedsak billån og annen ikke kredittbasert gjeld som økte i juli, ifølge den månedlige rapporten fra Federal Reserve.

Amerikanske forbrukere hadde 1,774 billioner i gjeld ved utgangen av juli etter å ha tatt nye 6 milliarder i ulike lån og kreditter i løpet av måneden. I juni falt forbrukernes utestående kreditt med 400 millioner dollar.

Kredittlinjer som kredittkort steg med 300 millioner i juli, eller 0,5 prosent på årsbasis i juli, mot et fall på 1,3 milliarder dollar i juni.

Opptaket av ikke rullerende kreditter som billån og studielån økte med 5,7 milliarder dollar i juli. Tall for huslån inngår ikke i tallene.

Økning i forbrukernes kredittopptak var i tråd med hva økonomene hadde ventet på forhånd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere