Gå til sidens hovedinnhold

Amerikanerne skuffet over Kongressen

Washington (NTB-AFP): To tredeler av amerikanerne mener at den sittende kongressen er den verste noensinne, viser en meningsmåling.

Ifølge målingen til CNN er tre firedeler av de spurte svært kritiske til Kongressen, som de mener ikke har oppnådd noen verdens ting.

Kritikken rammer begge partiene nesten like hardt. 52 prosent av de spurte mener at Demokratenes politikk fører galt av sted, mens 54 prosent mener det samme om Republikanerne.

I tall er det 68 prosent som mener den er den verste noensinne, og 73 prosent som mener den ikke har oppnådd noe i det hele tatt.

Den 113. kongressen greide til slutt å vedta en budsjettavtale for de to neste årene, men alt i alt har den bare greid å vedta 60 nye lover. Det betyr ifølge CNN at denne kongressen er den minst produktive på 40 år om den fortsetter i samme lei.

CNNs ansvarlige for meningsmålinger, Keating Holland, sier at den negative holdningen gjør seg gjeldende i alle demografiske grupper - menn og kvinner, unge og gamle, fattige og rike. (©NTB)

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller