*Nettavisen* Nyheter.

Amerikanerne tester ut pølse i vaffel

Moss (NTB): Nå har amerikanerne kopiert spesialiteten fra Moss - pølse i vaffel.

Ifølge Moss Avis skal hurtigmatkjeden Taco Bell i USA lansere pølse og eggerøre i vaffel som et frokostalternativ på sin billigmeny.

I første omgang skal retten serveres på tre av utsalgene i California. Prisen er 89 cent, noe som tilsvarer 5,25 norske kroner.

Pølse i vaffel har i mange år vært en kjent miks for dem som har sett «mossekråkene» spille fotball på Melløs og samtidig vært innom en av stadionkioskene.

Taco Bell tester ut mosseretten på noen få av sine avdelinger. Blir dette en suksess, vil vaffelen med pølse og eggerøre settes på menyen i 800 Taco Bell-avdelinger i 10 stater. Og deretter står 6.000 avdelinger verden rundt for tur, skriver fastfood.no.

Eyvind Hellstrøm sies å være opphavet til den nå så kjente kulinariske mosseretten. Onkelen, kjent som «Arne Iskrem», måtte en kveld overlate tilberedning og salg av pølser under en fotballkamp til nevøene Eyvind og Jan Hellstrøm, som opplevde at de ble utsolgt for lomper. Gutta erstattet lompene med vafler. Eyvind fikk dermed æren av å være pølsevaffelens far. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.