RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikanerne vant Grane-kontrakter

Sist oppdatert:
De amerikanske oljeserviceselskapene Haliburton, Wheaterford og Baker Oil Tools vant kontraktene på å levere brønnutstyr for 600 millioner kroner til Grane-feltet
Kontraktene er tildelt av Norsk Hydro på vegne av partnerskapet på Grane.

Kontraktene med en samlet verdi på 600 millioner kroner er tildelt etter en nettbasert auksjonsrunde. Etter det Hydro kjenner til er dette den mest omfattende elektroniske auksjon som er avholdt i Norge.

Leveransene omfatter hoveddelen av utstyret som skal benyttes i brønnene. Det er foreløpig planlagt komplettering av totalt 35 brønner på Grane, og 27 av disse skal være oljeproduserende brønner - hvorav 16 er aktuelle som brønner med avansert grenteknologi.

Varigheten på kontraktene er fem år pluss opsjoner ytterligere fire år.

Grane er det største ikke-utbygde oljefeltet på norsk sokkel og il i 2004 produsere 213.000 fat olje i døgnet. Utbyggingskostnadene ligger an til å komme på 15,5 milliarder kroner, og planlagt produksjonsstart er oktober 2003.

Rettighetshaverne i Grane er operatøren Norsk Hydro med en eierandel på 38 prosent, Petoro med 30 prosent, ExxonMobil med 25,6 prosent og PhillipsConoco med 6,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere