RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk advarsel mot norsk laks

Sist oppdatert:
Russland er ikke alene om å rope varsku om miljøgifter i norsk laks. Nå advarer amerikanske forskere forbrukerne mot å spise mer enn tre måltider med norsk laks i året
Årsaken er at laksen er så full av PCB og dioksiner at et for stort inntak kan føre til misdannelser på fostre, redusert læringsevne og økt kreftfare, heter det i den amerikanske undersøkelsen, som nylig ble publisert i tidsskriftet Journal of Nutrition.

– For unge mennesker og gravide kvinner er risikoen ved å spise oppdrettslaks større enn fordelene, sier professor Barbara Knuth til Cornell Universitys nettavis, ifølge Dagsavisen.

Den amerikanske forskergruppens tall over andelen miljøgifter i laksen, stemmer godt overens med hva Mattilsynet opererer med. Men mens amerikanerne mener miljøgiftene overskrider grenser for hva som er forsvarlig, mener norske myndigheter laksen er helt trygg å spise.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere