RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk al-Qaida-talsperson oppfordrer til angrep på USA

Foto: - (Afp)
Sist oppdatert:
Adam Gadahn (32) sender ut terrorbeskjed i ny video.

I en 48 minutters lang video lastet opp på muslimske militante nettsider, oppfordrer amerikanskfødte Adam Gadahn muslimer i USA og Europa til å utføre angrep der, og kaller hellig krig en plikt.

- Det er en plikt for alle som virkelig ønsker å forsvare islam og muslimer i dag, å ta initiativ til Jihad, og angripe sionistiske interesser, sier Gadahn i videoen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Han henvendte seg til muslimer «som lever i elendige forsteder i Paris, London eller Detroit, eller som reiser til Amerika eller Europa for å studere eller tjene sitt daglige brød på gatene».

Gadahn skal nå være den første amerikaneren som er tiltalt for forrædreri siden andre verdenskrig.

Adam Gadahn vokste opp på en gård i California, og konverterte til islam før han flyttet til Pakistan i 1998, der han også deltok på en al-Qaida-treningsleir.

Gadahn har vært på FBIs «Most wanted»-liste siden 2004, og myndigheter i USA ha utlovet en dusør på én million amerikanske dollar for opplysninger som bidrar til å få tatt Gadahn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere