RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk basketspiller på besøk i Nord-Korea

Sist oppdatert:
Pyongyang (NTB-Reuters-AFP): Den tidligere amerikanske basketstjernen Dennis Rodman har møtt Nord-Koreas diktator Kim Jong-un for andre gang i år.

De to spiste middag og så en basketkamp sammen i løpet av Rodmans fem dager lange opphold i Nord-Korea, meldte landets offisielle nyhetsbyrå KCNA idet amerikaneren var på vei hjem lørdag.

Diktatoren og hans kone fikk en gave av Rodman, som skal ha sagt at mottakelsen han fikk, var et uttrykk for nordkoreansk godvilje overfor alle amerikanere.

Det har vært spekulert på om Rodman kunne bidra til å få den amerikansk-koreanske misjonæren Kenneth Bae løslatt fra nordkoreansk fangenskap. Så langt er det ikke kjent om hans skjebne er blitt diskutert under besøket. Men Rodman har omtalt reisen som et nytt forsøk på «basketdiplomati».

Den tidligere basketstjernen var også på besøk i Nord-Korea i vår, samtidig som Nord-Korea truet med å angripe både USA og Sør-Korea. Da erklærte Rodman at Kim Jong-un var en «venn for livet».

Kim skal være en stor fan av basketball og laget Chicago Bulls, der Rodman herjet på 90-tallet og vant tre NBA-titler sammen med blant andre Michael Jordan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere