RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk basketstjerne på plass i Nord-Korea

Sist oppdatert:
Beijing (NTB-Reuters-DPA): Den amerikanske basketballveteranen Dennis Rodman ankom Nord-Korea mandag for å være med på feiringen av Kim Jong-uns fødselsdag. Rodman sier den nordkoreanske lederen er «en hyggelig fyr».

Rodman, som er tidligere stjernespiller i den amerikanske basketligaen NBA, har med seg et lag med andre pensjonerte basketballstjerner. Han har vært i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang tre ganger før, og blant annet vært middagsgjest hos Kim.

- Folk sier alltid at Nord-Korea er et slags kommunistland, dit folk ikke får dra. Det eneste jeg vet, er at Kim er en hyggelig fyr, i hvert fall har han vært hyggelig mot meg, sa Rodman før avreisen fra Beijing til Pyongyang mandag.

- Jeg har ikke noe med hva han driver på med politisk. Jeg er bare en sportsmann, et enkeltmenneske som ønsker å dra dit og spille litt for verdens skyld - mer er det ikke å si, tilføyde den amerikanske 52-åringen.

Rodmans og de andre amerikanernes besøk finner sted etter at Kim Jong-uns onkel Jang Song-thaek i desember ble henrettet, angivelig for forsøk på statskupp. Henrettelsen tolkes som tegn på at Kim ikke vil tåle noen form for opposisjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere