RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk boligbygging svakere enn ventet (Ny)

Sist oppdatert:
Den amerikanske boligbyggingen i februar falt markant, og var klart lavere enn ventet. Futures på amerikanske børsindekser reagerte ned på tallene
Oppdatert med bakgrunn, børsfall.

Antallet påbegynte boliger i februar i USA lå på en sesongjustert årstakt på 1,622 millioner. Det er et fall på 11 prosent fra januar.

Fallet var det kraftigste på ni år, etter at boligmarkedet har vært meget sterkt, og bidratt til å holde oppe farten i den amerikanske økonomien det siste året.

Når det gjelder antallet byggetillatelser, tilsvarte det en sesongjustert årlig rate på 1,786 millioner i februar, bare marginalt ned fra i januar. Dette var faktisk noe høyere enn forventningen på 1,745 millioner.

Futures på amerikanske børsindekser falt klart da tallene ble kjent.

Bakgrunn

Markedet ventet på forhånd 1,728 millioner, ifølge Briefing.com.
Dette er tall som viser byggeaktiviteten for privatboliger i USA.

Housing starts viser antallet påbegynte privatboliger i USA hver måned, definert som første spadetak. Tallet oppgis som en årlig rate ut fra tallet den siste måneden.

Building permits viser en årlige rate for hvor mange byggetillatelser som er tildelt en gitt måned. Tallet vil normalt ligge noe i forkant av tallet for housing starts.

Det er imidlertid ikke påkrevd med byggetillatelser i alle deler av USA, slik at dette tallet normalt vil være lavere enn tallet for påbegynte bygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere