RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk el-selskap i storkollaps

Sist oppdatert:
Det amerikanske el-selskapet Mirant gikk til betalingsstans mandag. Stansen sammenlignes med Enron-kollapsen
Det amerikanske el-selskapet Mirant leverer strøm til 14 amerikanske stater. I natt måtte selskapet gå til betalingsstans, etter at selskapet ikke makter å håndtere en gjeld på 11,4 milliarder dollar.

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg er dette en av USA største betalingsstanser, og i samme liga som den som rammet Enron.

Hovedårsaken til betalingsstansen er at Mirant-ledelsen ikke har klart å refinansiere rundt halvparten av selskapets enorme gjeld. I stedet har selskapet lånt ytterligere 500 millioner dollar for å føre driften videre. I tillegg til dette økte prisen på naturgass, som som Mirant bruker i sin elproduksjon.

Den største betalingsstansen i USAs historie er det telekomselskapet WorldCom som har stått for. Mirants kollaps havner nede på 11. plass på den lite hyggelige listen.

Problemene til Mirant er det tredje innen den amerikanske energisektoren på kun to måneder. Tidligere har Xcel Energys datterselskap NRG Energy og PG&E's datterselskap National Energy Group er bukket under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere