*Nettavisen* Nyheter.

Amerikansk general drept i Afghanistan

Her blir Harold J. Greene gratulert for hans forfremmelse til general i en seremoni på Fort Myer i Virginia 30. august 2012. Foto: U.S. Army (Ap)

En amerikansk general er drept og en tysk general såret i et angrep i en britisk militærleir i Kabul.

Amerikanske myndigheter opplyser at angrepet trolig ble utført av en soldat fra de afghanske sikkerhetsstyrkene. Han ble selv drept etter at han tirsdag åpnet ild med et automatvåpen inne på Marshal Fahim National Defense University, en treningsleir som ligger i utkanten av den afghanske hovedstaden Kabul.

Til sammen 14 personer ble såret i angrepet. To norske offiserer befant seg i leiren da gjerningsmannen begynte å skyte.

– De var ikke involvert på noen måte og er nå i sikkerhet, sier pressevakt Jørgen Petersen ved Forsvarets operative hovedkvarter til NRK.

Ifølge amerikanske medier var det generalmajor Harold Greene som ble drept i angrepet. Han hadde en ledende stilling i den NATO-ledede ISAF-styrken. Forrige gang en amerikansk general ble drept i kamp, var i Vietnamkrigen som varte fram til midten av 1970-tallet.

Den danske sikkerhetsstyrken i Kabul var involvert da den afghanske angriperen ble uskadeliggjort, ifølge avisa Ekstra Bladet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.