RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk general drept i angrep i Afghanistan

Sist oppdatert:
En amerikansk general er drept og 14 andre såret i et angrep mot en britisk militærleir i Kabul.

En amerikansk general er drept og 14 andre såret i et angrep mot en britisk militærleir i Kabul.

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon opplyser at angrepet ble utført av en soldat fra den afghanske sikkerhetsstyrken. Han er nå drept.

Angrepet fant sted i en treningsleir for opplæring av soldater i regi av Storbritannia. En av de sårede er en tysk soldat.

Den avdøde var en tostjerners amerikansk general. Dette er den høyest rangerte amerikanske tjenestemannen som har mistet livet i Afghanistan, skriver The New York Times , som også melder om at det er flere amerikanere blant de sårede etter angrepet. Tilstanden deres er ikke kjent.

Ifølge den danske avisen Ekstra Bladet var den danske sikkerhetsstyrken i Kabul involvert i nedkjempelsen av angriperen.

– Våre soldater har avfyrt skudd. Ingen av dem ble såret, sier kaptein og presseoffiser Peder Engård i Hærens Operative Kommando i Danmark.

Danske styrker skal etter planen konsentrere sin aktivitet på den samme basen som ble angrepet tirsdag, etter nyttår.

Mannen i afghansk uniform, som åpnet ild mot Nato-soldatene, deltok på et møte på akademiet i Camp Qargha, som ligger vest for Kabul. Angrepet blir betegnet som et såkalt «internt angrep», fordi en person fra Afghanistans sikkerhetsstyrker vender seg mot og angriper Nato-allierte. I 2013 var førte 10 slike angrep til 16 drepte, men det blir stadig færre av dem, ifølge Ritzau. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere