Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk gissel var IS-lederens sexslave

MUELLER: Kayla Mueller fotografert etter å ha snakket til en gruppe mennesker i Prescott i Arizona i mai 2013. Hun ble bortført noen måneder senere.
MUELLER: Kayla Mueller fotografert etter å ha snakket til en gruppe mennesker i Prescott i Arizona i mai 2013. Hun ble bortført noen måneder senere. Foto: Jo. L. Keener (Ap)
Sist oppdatert:
Den amerikanske hjelpearbeideren Kayla Mueller, som ble tatt til fange av opprørere i Syria i 2013, ble seksuelt misbrukt av IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi.

Washington (NTB-Reuters): Flere kilder bekrefter overfor ABC News at 26-åringen ble utnyttet på det groveste av IS-lederen, som skal ha behandlet henne som sin personlige sexslave.

Muellers foreldre bekrefter at amerikanske myndigheter har orientert dem om hvilken skjebne datteren led under tiden i fangenskap hos opprørerne i Den islamske staten (IS).

– Vi kan bekrefte at FBI i juni orienterte Mueller-familien om hvordan Kayla ble behandlet, sier en talskvinne for familien, Emily Lenzner.


Drept i flyangrep

Kayla Mueller ble tatt til fange av opprøre i Aleppo i august 2013 og holdt som gissel av IS i 18 måneder.

Ifølge opprørerne ble hun drept da jordanske jagerfly bombet bygningen i Raqqa der hun ble holdt fanget 6. januar i år.

Amerikanske myndigheter har ikke tilbakevist opplysningene om hvordan hun døde, men hevder at omstendighetene er uklare.

Voldtok

Ifølge ABC News ble den amerikanske hjelpearbeideren holdt fanget i huset til tunisieren Abu Sayyaf, som spilte en sentral rolle som økonomisk rådgiver for IS-sjefen Abu Bakr al-Baghdadi.

Al-Baghdadi var derfor en hyppig gjest i huset, og han skal ved flere anledninger ha voldtatt Mueller når han var der.

Dette bekreftes blant annet av to tenåringsjenter fra yezidi-minoriteten som ble holdt fanget der samtidig med Mueller, og som også ble misbrukt av IS-lederen.

Abu Sayyafs kone Umm Sayyaf, som ble tatt til fange av amerikanske styrker i et angrep der ektemannen ble drept i mai, har også bekreftet dette i avhør, ifølge ABC News.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!