*Nettavisen* Nyheter.

Amerikansk kvinne drept av tigerhai

TIGERHAI: I dette møtet med en tigerhai, kom fotografen seg trygt unna. Slik gikk det ikke for den amerikanske kvinnen.    Foto: Solent News / Splash News (Splash News)

Kvinnen ble angrepet av den blodtørstige haien utenfor Costa Ricas kyst.

05.12.17 00:17

Rohina Bhandari ble drept av en tigerhai forrige torsdag, da hun var ute og dykket. Tigerhaien bet kvinnen fra New York flere ganger i beina, skadene var så omfattende at Bhandaris liv ikke stod til å redde.

Den 26 år gamle, mannlige dykkerinstruktøren hennes ble også hardt skadet under haiangrepet. Han kom seg unna med livet i behold, skriver Telegraph.

Dykkerinstruktøren som ikke var kritisk skadd etter angrepet, fortalte at han prøvde å skremme tigerhaien vekk da han fikk øye på den. Men da dykkergruppen prøvde å rømme angrep tigerhaien Bhandari. Selv om det var flere leger blant turistene i dykkergruppen var den amerikanske kvinnens skader i beina for alvorlige.

Meldingen om Bhandaris død kom ut offisielt på fredag, av det costaricanske miljødepartementet. En tigerhai kan bli opp til syv meter lang og veie ett tonn. Tigerhaien forekommer i alle tropiske hav og er kjent for å angripe mennesker, ifølge Store Norske Leksikon.

Tigerhaier er ofte å finne ute blant øyer i Stillehavet. Haiangrepet forekom nære Kokosøya, nesten 500 kilometer fra Costa Ricas fastland. Øya er en av Costa Ricas nasjonalparker og har plass på UNESCOS verdensarvsteds-liste.

Klikk på bildet for å forstørre.

KJENT STED: Kokosøya er kjent for å være et dykkeparadis og har utallige flotte strender. 

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag