*Nettavisen* Nyheter.

Amerikansk luftangrep mot «Jihadi John»

Jihad John, hvis egentlig navn er Mohammed Emwazi (26). Emwazi har drept minst fem vestlige gisler, blant annet journalister og hjelpearbeider. De grusomme drapene har blitt filmet og lagt ut på internett. Foto: (AFP)

USA har gjennomført luftangrep rettet mot mannen som er kjent som Jihadi John. Islamistens skjebne etter angrepet er ikke kjent.

13.11.15 07:12

Mohammed Emwazi, som går under tilnavnet Jihadi John er blitt kjent gjennom flere videoer som viser drap på gisler holdt av ekstremistgruppen Den islamske staten (IS). Pressesjef Peter Cook i det amerikanske forsvarsdepartementet sier Emwazi var mål for et angrep mot Raqqa, den syriske byen som er IS' hovedstad. Cook sier det er uklart om Emwazi ble drept i angrepet.

– Vi evaluerer nå resultatet av kveldens oppdrag og vil komme med ytterligere informasjon på et passende tidspunkt, sier Cook.

En anonym amerikansk tjenestemann sier en drone ble brukt i angrepet, som var rettet mot en bil det ble antatt at Emwazi satt i.

Emwazi ble født i Kuwait, men tilbrakte det meste av oppveksten i Storbritannia. Han er med i videoene som viser drapene på journalistene Steven Sotloff og James Foley, hjelpearbeideren Abdul-Rahman Kassig, David Haines og Alan Henning, den japanske journalisten Kenji Goto og en rekke andre gisler.

Identiteten til Den muslimske stats (IS) mest beryktede drapsmann ble kjent etter at Washington Post avslørte hvem som skjuler seg bak den sorte masken. Han var da allerede kjent for britisk etterretningstjeneste, men identiteten ble holdt skjult av såkalte operasjonelle årsaker.

Mye tyder på at nordmannen Ole Johan Grimsgaard-Ofstad (48) blir holdt fanget av en celle innen Den islamske staten (IS) som har fått kallenavnet «The Beatles».

Klikk på bildet for å forstørre.

JIHAD JOHN: Mohammed Emwazi. Foto: Montasje Nettavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.