RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk næringslivsleder håner franske arbeidere

Paris (NTB-AFP): Franske arbeidere er udugelige og jobber bare tre timer om dagen, tordner administrerende direktør Maurice Taylor i den amerikanske bildekkprodusenten Titan.

«Franske arbeidere får høy lønn, men jobber bare tre timer. De tar lunsj i en time, snakker i tre og jobber i tre. Jeg sa dette rett ut til franske forbundsledere. De svarte bare at det var den franske måten!» skriver Taylor i et brev til Frankrikes industriminister Arnaud Montebourg.

Brevet har han skrevet som svar etter at den franske regjeringen nylig henvendte seg til Titan for å spørre om ikke selskapet kunne tenke seg å overta en nedleggingstruet Goodyear-fabrikk i Amiens nord i landet.

«Hvor dumme tror dere egentlig vi er?» skriver Taylor i sitt svar.

«Titan vil kjøpe et kinesisk dekkselskap eller et indisk, betale mindre enn én euro i timelønn og tilby Frankrike alle dekkene det trenger. Dere kan beholde deres såkalte arbeidere», fortsetter han.

Taylor har lenge vært kjent for sin kompromissløse stil og sine bitende kommentarer. I USA kalles han bare «The Grizz» - grizzlybjørnen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere