RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk næringslivsleder håner franske arbeidere

Foto: PASCAL ROSSIGNOL (Reuters)
Sist oppdatert:
«De tar lunsj i en time, snakker i tre og jobber i tre»

Franske arbeidere er udugelige og jobber bare tre timer om dagen, tordner administrerende direktør Maurice Taylor i den amerikanske bildekkprodusenten Titan.

«Franske arbeidere får høy lønn, men jobber bare tre timer. De tar lunsj i en time, snakker i tre og jobber i tre. Jeg sa dette rett ut til franske forbundsledere. De svarte bare at det var den franske måten!» skriver Taylor i et brev til Frankrikes industriminister Arnaud Montebourg.

Brevet har han skrevet som svar etter at den franske regjeringen nylig henvendte seg til Titan for å spørre om ikke selskapet kunne tenke seg å overta en nedleggingstruet Goodyear-fabrikk i Amiens nord i landet.

«Hvor dumme tror dere egentlig vi er?» skriver Taylor i sitt svar.

«Titan vil kjøpe et kinesisk dekkselskap eller et indisk, betale mindre enn én euro i timelønn og tilby Frankrike alle dekkene det trenger. Dere kan beholde deres såkalte arbeidere», fortsetter han.

Taylor har lenge vært kjent for sin kompromissløse stil og sine bitende kommentarer. I USA kalles han bare «The Grizz» – grizzlybjørnen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere