RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Amerikansk prestisjepris til «The Act of Killing»

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Den dansk-norsk-britiske samproduksjonen «The Act of Killing» er kåret til beste dokumentarfilm av amerikanske filmkritikere.

Prisen som deles ut av National Society of Film Critics (NSFC) regnes for å være prestisjetung og det snakkes nå om en mulig Oscar-nominasjon.

Filmen er alt å finne på Oscar-akademiets såkalte short-list, og 16. januar blir det kjent om den er å finne blant de fem dokumentarfilmene som nomineres til den gjeve filmprisen.

«The Act of Killing» er regissert av amerikanske Joshua Oppenheimer som er bosatt i Danmark, og den handler om folkemordet på kommunister i Indonesia på 1960-tallet. Opptil to millioner mennesker ble drept.

Torstein Grude og Bjarte Mørner Tveit i Piraya Film er å finne på lista over produsenter, og rundt 20 prosent av filmens budsjett er finansiert i Norge.

- Det var rom for en betydelig innsats fra norsk side. Vi har hele etterproduksjonen av bildene. På denne filmen er den veldig omfattende fordi det er en god del spesialeffekter i form av magisk realisme, fortalte Grude til NTB i februar i fjor. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere