*Nettavisen* Nyheter.

Amerikansk prestisjepris til «The Act of Killing»

Oslo (NTB): Den dansk-norsk-britiske samproduksjonen «The Act of Killing» er kåret til beste dokumentarfilm av amerikanske filmkritikere.

02.07.14 11:02

Prisen som deles ut av National Society of Film Critics (NSFC) regnes for å være prestisjetung og det snakkes nå om en mulig Oscar-nominasjon.

Filmen er alt å finne på Oscar-akademiets såkalte short-list, og 16. januar blir det kjent om den er å finne blant de fem dokumentarfilmene som nomineres til den gjeve filmprisen.

«The Act of Killing» er regissert av amerikanske Joshua Oppenheimer som er bosatt i Danmark, og den handler om folkemordet på kommunister i Indonesia på 1960-tallet. Opptil to millioner mennesker ble drept.

Torstein Grude og Bjarte Mørner Tveit i Piraya Film er å finne på lista over produsenter, og rundt 20 prosent av filmens budsjett er finansiert i Norge.

- Det var rom for en betydelig innsats fra norsk side. Vi har hele etterproduksjonen av bildene. På denne filmen er den veldig omfattende fordi det er en god del spesialeffekter i form av magisk realisme, fortalte Grude til NTB i februar i fjor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag