Gå til sidens hovedinnhold

- Amerikansk radiolegende gravlagt i Oslo

Den amerikanske radiolegenden Casey Kasem skal i forrige uke ha blitt gravlagt på Vestre Gravlund i Oslo. Det opplyser flere amerikanske medier.

Casey Kasem døde 15. juni i år og ble allerede i august sendt til Oslo for å begraves der. Årsaken til dette er ikke helt klart, men det har vært en langvarig strid mellom enken etter den 82 år gamle radiolegenden og hans barn om årsaken til at han døde.

VG har tidligere skrevet at Kasems enke Jean Thompson Kasem ønsket å flytte til Norge og derfor ville begrave ham her. Barna skal ha prøvd å forhindre dette.

Ifølge kjendisnettstedet TMZ skal altså begravelsen til slutt ha funnet sted forrige tirsdag. Barna skal ikke ha fått vite om begravelsen før mandag denne uken.

Casey Kasem presenterte den offisielle hitlisten – American Top 40 – på amerikansk radio i 40 år. Programmet ble også sendt av flere hundre utenlandske radiostasjoner verden over.

Nærradiolyttere i Oslo-området stiftet bekjentskap med legenden på 80-tallet, da programmet hans ble sendt på den såkalte «Nato-radioen» som sendte fra militærbasen på Kolsås i Bærum.

Sendingene var først og fremst beregnet på amerikanske soldater som var stasjonert på Kolsås, men kunne tas inn av enhver med vanlig FM-radio.

Etter hvert ble programmet – som på 80-tallet var verdens mest hørte radioprogram – også sendt på nærradioen Radio Ung i Oslo.

Reklame

NÅ: Rekordlav pris på Northug-brillene