Gå til sidens hovedinnhold

Amerikansk romfrosk skaper oppstyr på nettet

Washington (NTB/Nettavisen): Hvor kom den fra og hvor skulle den hen - forsøkte den å slå følge med en rakett ut i verdensrommet?

En frosk skaper oppstandelse på nettet etter at den ble fotografert i lufta over en utskytingsbase i USA.

Den amerikanske romfartsadministrasjonen NASA bekrefter at det er en ekte frosk som kan ses høyt over bakken på bilder fra stedet, het det på nyhetskanalen CNNs nettsider. Det dreier seg ikke om bildemanipulasjon eller annen form for svindel.

– Utskytningsrampen har en dam som samler opp de store mengdene kjølevann som utløses under oppskytninger. Mellom oppskytningene er dette et fuktig og kjølig sted der det er hyggelig for frosker å slappe av, heter det på nettstedet Universe Today.

Froskebildet som fredag gikk verden rundt, utløste en mengde vittigheter og ordspill av varierende kvalitet i internasjonale medier. Typisk var «et stort sprang for froskeheten» – med henvisning til Neil Armstrongs «et stort sprang for menneskeheten», da han i 1969 som første menneske satte foten på månen.

Froskens tilstand er ifølge NASA ukjent. Men slike episoder har det med å ende ille for småkryp, tilføyer romfartsadministrasjonen. (©NTB)

SE VIDEO: NASA sender opp en rakett - og en frosk...

HTML EMBED

Mer fra Nettavisen:

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken