Amerikansk skip reddet 128 fra flåte i Middelhavet

Roma (NTB-Reuters-AFP): Et amerikansk marinefartøy har reddet 128 personer fra en flåte som ble oppdaget drivende i Middelhavet. Flåten holdt på å kantre da redningen kom, opplyser en talsmann for USAs marine.

Fartøyet USS San Antonio ble varslet om flåten i den østlige delen av Middelhavet tirsdag kveld. De fikk onsdag legetilsyn om bord i det amerikanske skipet, og skulle torsdag overføres til maltesiske skip, opplyste myndighetene på Malta.

- Den oppblåsbare flåten rullet som følge av vind og sjøgang. Hvis vi ikke hadde gjort noe, ville de som var om bord trolig ligget i sjøen nå, sier en ikke navngitt tjenestemann i den amerikanske marinen til nyhetsbyrået AFP.

Over 550 mennesker kan ha druknet i to katastrofer tidligere i oktober, der overfylte småbåter kantret i farvannet mellom Libya og den italienske øya Lampedusa. Menneskene om bord i disse båtene forsøkte å komme seg til Europa der de håper å få en bedre framtid.

Italia trappet denne uken opp patruljeringen med krigsskip i Middelhavet, for å skremme menneskesmuglere fra å forsøke å smugle fattige afrikanere og asiater inn i landet. Regjeringen i Roma har bedt om økt støtte fra EU til dette arbeidet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.