*Nettavisen* Nyheter.

Amerikansk storavis: Trump skal sidestilles med Kardashian

Finansmogulen Donald Trumps presidentkampanje vil bli dekket av Huffington Posts underholdningsredaksjon på lik linje med Kardashian-familien. Foto: NTB scanpix

Den amerikanske nettavisen Huffington Post vil ikke dekke Donald Trumps presidentkampanje som politikk.

19.07.15 22:11

I et innlegg i avisen skriver Huffington Post-sjefene Ryan Grim og Danny Shea at de ikke vil dekke Donald Trump sin presidentkampanje som politikk, men som underholdning.

Les også: Donald Trump vil bli USAs neste president

- Etter å ha sett og hørt på Donald Trump siden han kunngjorde at han vil bli president, har vi bestemt at vi ikke vil dekke Trumps kampanje som en del av valgkampen. I stedet vil underholdninsredaksjonen vår dekke den, skriver de.

Les også: Trump leder blant republikanske kandidater

Og begrunnelsen deres er enkel, de mener kampanjen er et «sideshow». Med andre ord kaller de Trumps kampanje en tilleggsattraksjon.

- Vi vil ikke bite på, så hvis du er interessert i hva Donald Trump har å si, finner du det ved siden av sakene våre om Kardashian-familien og Ungkaren, skriver de avslutningsvis.

Les også: Donald Trump måtte avsløre inntekten

- Vil gjøre landet mektig igjen

Det var i juni i år at Trump, som aldri har hatt noen politiske verv, kunngjorde at han vil forsøke å bli republikanernes presidentkandidat til valget i 2016.

– Jeg stiller offisielt til valg som USAs president, og vi skal gjøre dette landet mektig igjen, sa han til publikum i New York da han gjorde slagordet «Make America Great Again!» offisielt.

Les også: Donald Trumps kandidatur fører til stor humor

68-åringen har i årevis vært en høylytt kritiker av president Barack Obama. Trump har blant annet blitt latterliggjort for gjentatte ganger å ha stilt spørsmål ved om Obama virkelig var født i USA.

- McCain er ingen krigshelt

Presidentkampanjen til Trump er kontroversiell, og senest lørdag vekket han harme i folk da han harsellerte med partifellen John McCains militærbakgrunn.

McCain var pilot under Vietnam-krigen, og ble holdt som krigsfange i over fem år, men Trump mener han ikke er en krigshelt nettopp fordi han ble tatt til fange. «Jeg liker folk som ikke ble fanget» sa Trump under en pressekonferanse i Iowa.

Men Trump beklager ikke.

- Jeg har alltid ment at man skal si unnskyld når man har gjort noe galt, men hvis dere leser uttalelsen min vil dere se at jeg ikke sa noe galt, sier Trump til The New York Times.

Han understreket også at han mente kommentarene om McCain var blitt tatt ut av kontekst.

- Publiserte bildet av SS-soldater

Også forrige uke ble Trump latterliggjort etter å ha twitret et bilde av marsjerende nazister foran Det hvite hus.

Trump publiserte en bildemontasje av det amerikanske flagget, dollarsedler, Det hvite hus og marsjerende soldater med slagordet «Gjør Amerika mektig igjen».

Det tok ikke lang tid før folk gjorde han oppmerksom på at soldatene på bildet ikke var amerikanske, men SS-soldater. Da fjernet Trump bildet igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.